Završeni devetodnevni Dani za život u Hercegovini

Posted by

Zajedničkim gledanjem dokumentarnog filma ’40 dana za život’ u kinu Borak, Široki Brijeg u  subotu u 20 h, završili su ovogodišnji Dani za život, a u organizaciji širokobriješke udruge Mlado Sunce. Dokumentarni film je dio hrvatske Inicijative ’40 dana za život’, koja promiče život i zaštitu ljudskog života od začeća. Incijativa u Hercegovini se, drugu godinu zaredom, sastojala od 9-odnevnih svakodnevnih bdijenja od 09-16 h ispred Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, a sastojala su se od molitve za nerođene i dijeljenjem promotivnog materijala koji promiče zaštitu ljudskog života od samog začeća u majčinoj utrobi.

Iz udruge Mlado Sunce poručuju da su neizmjerno sretni i zahvalni na provedenoj incijativi, što su imali milost biti glas onima koji glasa nemaju. Zahvalni prvenstveno dragom Bogu, u čije ime i provode sve ove aktivnosti, zahvalni su i svima onima koji su na bilo koji način sudjelovali ovih 9 dana. Zahvaljuju se vodstvu bolnice na dopuštenju za provođenju incijative, svim volonterima koji su sudjelovali u bdijenjima kao i svim onima koji su ih pratili molitvama, riječju podrške i financijski.

Vrijeme će pokazati koji su rezultati molitava i bdijenja. No ako se i ne pokažu za vrijeme ovozemaljskog života, iz udruge su uvjereni kako će plodovi vidjeti u onom, vječnom i neprolaznom životu, u molitvi da Gospodin, sve žrtve, molitve i napore, uzme kao zalog Vječnoga života.