Fertility Care sustav i Neo Fertility – predavanje u širokobriješkoj kino dvirani

Posted by

Certificirana stručnjakinja za Fertility Care sustav i Neo Fertility savjetnica održala predavanje u širokobriješkoj kino dvirani

U petak 19. listopada širokobriješkoj kinodvorani certificirana stručnjakinja za FertilityCare sustav (CFCP) i Neo Fertility savjetnica Katarina Grgić, bacc.med.techn., održala je predavanje na temu „Suvremene metode prirodnog planiranja obitelji i liječenja nepolodnosti koje poštuju prirodno začeće“.  Savjetovanjem i podučavanjem o plodnosti predavačica se bavi od 2005.godine i od tada kontinuirano radi sa ženama i parovima koji žele upoznati svoju plodnost i prirodno planirati obitelj ili onima koji imaju probleme neplodnosti ili spontanih pobačaja.

Predavanje se sasatojalo iz dva djela.

U prvom dijelu Katarina nas je upoznala sa osnovnim fiziološkim zbivanjima u organizmu žene koja se događaju tijekom njezine reproduktivne dobi, a koja omogućavaju ženama pouzdano prepoznavati promjene tijekom ciklusa i tako pratiti svoju plodnost (plodne i neplodne dane) u svakoj vrsti ciklusa (dugim, kratkim, redovitim i neredovitim, u dojenju, klimakteriju i u stanjima stresa). Budući da ove metode daju priliku bračnom paru da stalno i otvoreno međusobno surađuje u planiranju svoje obitelji, one služe izgradnji komunikacije bračnog para, te tako stvaraju uvjete zdravijih obitelji i zdravog društva. Ovo predavanje je pomoglo da se javnost upozna s pouzdnim prirodnim metodama i s mogućnostima edukacije.

U drugom dijelu predavanja predavačica nam je predstavila suvremene metode PPO kao alat u službi pri digagnosticiranju i liječenju ginekološkog i reproduktivnog zdravlja žene.

Takve metode su se pokazale izuzetno uspješnima u liječenju problema neplodnosti (muške i ženske), spontanih pobačaja, ali i različitih drugih zdravstvenih problema žene (poput policističnih jajnika, predmenstrualnog sindroma,  itd.).

Budući da je neplodnost danas veliki i rastući problem, velikim dijelom zbog današnjeg stila života svih nas, predstavila je čimbenike koji mogu ugroziti plodnost,  kao i one koji mogu pomoći održati ili postići optimalno prokreativno zdravlje kako bi se stvorili najbolji uvjeti za prirodno začeće.

Negdje u sredini predavanja imali smo radost ugostiti jedan bračni par iz Hercegovine koji su prošli program Fertility Care sustava i po savjetima podučavatelja i prošavši kroz  terapije koje su bile određene od strane liječnika a koje su urodile plodom, u kino su došli podijeliti svoju radost s nama skupa sa svojom jednomjesečnom bebom Marijom.

Također dragi gosti su bili i bračni par Marija i Goran Luketa podučavatelji FCS-a iz Splita koji su nas upoznali sa svojim radom i ukazali na potrebu za većim brojem podučavatelja posebno na našim prostorima jer imaju jako puno prijava parova koji su zainteresirani za ulazak u sustav Fertility Care. Ovim putem želimo pozvati parove koji žele ući u susatv da se jave nama i ako bude dovoljan broj zainteresiranih parova Marija i Goran su voljni doći u našu Hercegovinu i održati jedno uvodno predavanje na ovu temu.

Prigodom posjeta našoj Hercegovini naša predavačica je posjetila i Odjel ginekologije u  Sveučilišnoj Kliničkoj Bolnici u Mostaru upoznala medicinsko osoblje i par liječnika sa programom Fertility Care Sustava i NaPro liječenja dok je posebno predavanje imala u Srednjoj medicinskoj školi u Mostaru za srednjoškolce koji  su se odazvali u velikom broju sa velikim zanimanjem slušali našu predavačicu.

Ovim putem želimo se zahvaliti našoj predvačici Katarini na izdvojenom vremenu i znanju kojim nas je obogatila i uputila da otkrijemo ono što je jedinstveno samo nama. U prilogu ovog izvještaja možete pogledati našu fotogaleriju i poslušati audio snimak predavanja iz kina Borak koje je bilo otvoreno za javnost.

Audio zapis: