Želi li Bog da pronađem ljubav svog života?

Posted by

Ukoliko još niste pronašli ljubav svog života, uvjerena sam da su postojali trenuci kad ste postavljali sebi ovo pitanje. Jer i ja sam sebi postavljala. Kažem postavljala jer više ne postavljam. Ne, još uvijek nisam pronašla muškarca s kojim želim provesti ostatak života, zasnovati brak i stvarati obitelj. Kako ne postavljam više to pitanje? Dopustite mi da vam objasnim.

Uskoro navršavam 30 godina života. Nisam udata, nisam u ozbiljnoj vezi. Plus činjenica da živim maloj sredini nimalo ne pomaže toj činjenici. Znaju tetke i strine vršiti pritisak da se udam pošto-po to, govoreći da ne tražim savršenog muškarca i da se kroz život mora imati neki križ. Moj odgovor je da biram muškarca za brak upravo što sam svjesna da se kroz mora imati neki križ. Stvar je da ja ne želim dupli križ.

Smatram da mogu izabrati, uz Božje vodstvo, da uz svu težinu i kompliciranost života ne trebam nositi kocku, alkohol, ovisnost o kladionici, ovisnost o pornografiji, trčanje za drugim ženama, nestrpljivost i slične pošasti današnjeg vremena. Kako to izabrati? Pogađate – tražim muškarca koji je praktični katolik.

Ako moram opisati svoje dosadašnje veze, moram kazati da su bile relativno kratke, do godine dana. To je neko razdoblje koje vas muškarac može trpjeti, a da pri tome nema spolnih odnosa. Kažem trpjeti, jer se nada da ćete ipak popustiti iako ste na početku naglasili da neće biti spolnih odnosa. Tako je, živim čistoću prije braka. Zašto?

Puno je razloga: 

1) Ne želim na taj način biti vezana ni sa jednim muškarcem doli sa mužem i ocem moje djece
2) Smrtni je grijeh, a svaki smrtni grijeh ima i posljedicu
3) Ne želim ni za koga biti toliko vezana, pa da u slučaju prekida padam u depresiju i anksioznost
4) Ne želim spolnu bolest jer ne znam s kim je bio prije mene
5)  Najvažnije, osim što vjerujem u Boga, vjerujem Bogu. Vjerujem da njegova pravila postoje da bi nas zaštitio od Sotonskog djelovanja. A Sotona postoji. Nagledala sam se demonološog djelovanja na raznim molitvenim susretima i hvala, ne bih.

Dok su me muškarci ostavljali jer ne želim spolne odnose prije braka, moj ženski mozak je razmišljao malo u budućnost ovako:

1) Ako me ovaj muškarac nije mogao čekati određeno vrijeme, znači li to da bi mi i u braku stvarao probleme ukoliko su mi plodni dani, a ne planiramo još uvijek dijete iz pravilnih razloga, pa moramo učiniti grijeh prekinutog odnosa?
2) Ako je ovaj muškarac nestrpljiv sa mnom, znači li to da će me napustiti ako rodim dijete sa poteškoćama u razvoju bilo koje vrste?
3) Ako je ovaj muškarac sa mnom samo zbog mog tijela, znači li to da će pohitati u zagrljaj mlađoj i ljepšoj kad moje tijelo više ne bude mlado i zategnuto, kao i ako se moje tijelo promijeni nakon poroda?

Složit ćete se – nisam ništa puno propustila s tim što mi ove veze nisu uspjele.
Jesam li hladna prema muškarcima? Apsolutno ne.
Želim li imati spolne odnose? Apsolutno da, ali u braku i sa budućim ocem moje djece.

Odgovor na pitanje sa početka: Božja volja za čovjeka je da se ostvari ili kroz brak i obitelj ili kroz svećenički/redovnički poziv. Veliki dobri Bog meni želi ljubav, jer je sam Ljubav. Bog nije neprijatelj koji uživa mučiti nas. Naše je otvoriti se Gospodinu i reći: ‘Evo me!’ Kao što je Majka Božja rekla. Tražite najprije Božje Kraljevstvo i pravdu Njegovu. I sve drugo bit će vam nadodano. U 21. ili 31. ili 41. godini. Jer Božji tajming je najbolji tajming.

Do tada moliti na nakanu braka po Božjem naumu. Svetom Josipu ili nekom drugom omiljenom svecu. Ili naručivati mise na osobnu nakanu braka, a za duše u čistilištu. Prikazivati dobra djela na tu nakanu. Sve činiti da pokažemo Nebeskom Ocu: ’Evo me! Želim te proslavljati kroz svoj život, brak i obitelj!’

Tako neka bude! Amen, aleluja!

P.H.