Svjedočanstvo žene koja je nakon dugogodišnje borbe postala majka

Posted by
Kao što sam obećala, pišem naše svjedočanstvo o daru i blagoslovu novog života!
Neka dragi Bog blagoslovi ove riječi i neka budu na ohrabrenje barem jednoj majci, jednom bračnom paru da kažu novom životu DA!
Nas je dragi Bog kušao i pripremao na razne načine. Tek sa odmakom određenog vremena, to bolje vidimo i  razumijemo. U tom vremenu kušnje, On je pripremao naša srca i naše duše, za veliki dar, koji nam je namijenio. Mi smo duhovno rasli i mijenjali se, jedno uz drugo.
Danas, u 8 godina braka, dragi Bog nas je blagoslovio sa 3 života. Prva trudnoća je završila nažalost jako rano, spontanim. Bilo je za nas baš bolno i trebalo je vremena da prihvatimo to. Oko mene sad trčkara jedna vesela djevojčica i s Božjom pomoći, očekujemo još jednu krajem ove godine ili početkom iduće.
Nije sve išlo glatko i lagano. Iako smo silno željeli, do trudnoće nije nikako dolazilo. Nakon izvjesnog vremena krenuli smo na osnovne pretrage. Uključili smo se u program Fertility Care, prirodno planiranje obitelji. U programu smo bili preko dvije godine, sa kraćom pauzom. Bili smo umorni od svih tih pretraga, pregleda, terapija i pripremali se za izlazak iz programa. Nekako, počeli smo prihvaćati činjenicu da možda i nikad nećemo postati roditelji. Ali, mala iskrica nade je još uvijek bila tu negdje.
Od početka znali smo da ne dolazi u obzir umjetna oplodnja niti bilo koja medicinska metoda, protivna našoj vjeri.
Bog je djelovao, stvarao, a da mi toga nismo ni bili svjesni.  Odlučili smo se na molitvu devetnice Gospi od krunice. Također, odlučili smo biti još taj jedan ciklus u programu Fertility Care i s tim poglavljem života završavamo. Ne znam ni kako, jer smo zabilježili početak devetnice, mi smo izmolili jednu više devetnicu zahvale, a da toga nismo bili svjesni. Točno u tom tjednu, došlo je do začeća, a mi to tad još nismo znali.
Također, bila je misa i molitva za parove koji žele djecu, 05.12. u crkvi na Širokom Brijegu, koju je predvodio fra Dario Galić. Bili smo prvi par, koji je istupio da se fra Dario moli za nas.
Ranije, jednom prilikom na ispovjedi kod fra Daria, kazao mi je da budem mirna, Bog će dati blagoslov u naš život, kad se najmanje budemo nadali. Bit će djece, a ne samo jedno. Silno sam željela vjerovati u te njegove riječi, ali opet, nakon svih neuspjeha, bilo me strah.
Kad nam Bog želi nešto dati, On ima za to i način i vrijeme. Pisao je pravo po krivim crtama naših života. Naša Marija se rodila 05.09., točno 9 mjeseci poslije zagovorne molitve kod fra Daria.
Trebam li više što reći?! Zove se Marija, jer, nije mogla nikako drugačije.
S njom je u naš život došao još veći Božji blagoslov. Zaista, svaki dan s njom je neizmjerna sreća i dokaz, koliko nas Bog ljubi.
Željeli smo još djece, ali bili umorni od svih liječničkih pregleda. Odlučili smo sve prepustiti u Božje ruke, znajući da će nam dati najbolje. Nismo bili opterećeni, ali u srcu je gorjela želja za još jednim djetetom.
Odlučili smo, na tu nakanu, moliti se svetom Josipu veliku devetnicu. Muž je rekao, ako bude dječak, zvat će se Josip, a ako bude djevojčica, zvat će se Josipa.
Svakakve misli su se rojile po glavi. S obzirom na ne baš najbolje moje zdravstveno stanje, nekako sam pomišljala, teško da će doći do trudnoće. I na moje veliko iznenađenje, neko vrijeme poslije blagdana sv Josipa, doznali smo za trudnoću. Muž je samo rekao, da je znao da će tako biti I što reći, nego samo zahvaljivati Bogu na ovolikim blagoslovima. Očekujemo još jednu curicu. Zvat će se Josipa  Trudnoća je besprijekorna.
Mnogo je toga što još Gospodin čini u našim životima. Hvala Mu i slava.
T.K.
Molitva Sv. Maravilas za potomstvo