SVJEDOČANSTVA O DVIJE MAJKE

Posted by

Jedna je majka stigla u San Giovanni Rotondo sa svojom bolesnom kćeri moliti sveca za pomoć. No, kako nije imala priliku razgovarati s njime, mogla je samo stati u hodnik samostana kuda bi on prolazio. Kad se Padre Pio pojavio, okupljene su mu žene iznosile svoje brige i probleme. Majka je s kćeri stajala na mjestu i očima izrazila bol koju je nosila u srcu. Svetac se zaustavio pokraj nje, pomilovao djevojčicu i rekao: “Idi kući i budi u miru!” Djevojčica je trenutno ozdravila.

Majka Luciana Livellare trebala je na operaciju. Liječnici su odgađali zahvat jer je pacijentica imala česte oscilacije krvnog tlaka. Njezin je sin stoga krenuo na put iz
Trsta u San Giovanni Rotondo te, nakon ispovjedi, Padre Piju iznio ovaj problem i zatražio njegov savjet. Svetac ga je slušao i pozorno gledao. Zatim je dodao: “Voliš li svoju majku?”
– Naravno, Padre – odgovorio je Luciano, pomalo iznenađen njegovim pitanjem. Padre Pio se nasmiješio i dodao: “Ne brini! Kaži liječnicima da mogu operirati bez straha”. Luciano se vratio kući, a tlak njegove majke u normalu. Operirana je, i kako je Padre Pio rekao, sve je prošlo dobro.

Ozdravljena djevojčica ovo je svjedočanstvo iznijela kao odrasla žena tijekom ispovijedi autoru knjige 7. listopada 1999. u San Giovanni Rotondu, a fra Marcellino u bilješci napominje da ju nije pitao kako se zove (Marcellino lasenzaniro, OFMCap: “Il padre – San Pio da Pietralcina. La missione di salvare le anime”)

Izvor: https://www.padrepio.hr/svjedocanstva/