Otkriven propagandni plan Bidenove administracije za promicanje cjepiva protiv korone?

Posted by

Judicial Watch objavio je da je primio 249 stranica zapisa od američkog Ministarstva zdravstva u kojima se navode opsežni medijski planovi za propagandnu kampanju za promicanje cjepiva protiv COVID-19.

Zapisi su primljeni kao odgovor na tužbu iz Zakona o slobodi informacija (FOIA) iz kolovoza 2021. podignutu nakon što Ministarstvo nije odgovorilo na zahtjev od 19. travnja 2021. za evidenciju u vezi s Bidenovim programom “COVID-19 Community Corps”.

Judicial Watch traži svu evidenciju glede procesa prijave; sve organizacije koje traže biti izabrane za sudjelovanje; sve potpore; i svu komunikaciju predstavnika Ministarstva zdravstva u vezi s programom, piše na stranicama Judical Watcha.

PGS 30- 34 Novoobjavljeni zapisi uključuju dokument pod nazivom “Plan [Plan javne obrazovne kampanje] od 19. travnja do 31. svibnja [2021.],” koji uključuje široke medijske planove i akcije za promociju cijepljenja u TV programima, zabavnim emisijama, različitim vrstama medija, katoličkim emisijama, kulturnim događajima, velikim tvrtkama i uslugama…

Izdvajamo samo neke:

  • paket-angažmana cjepiva za sve medijske kuće i producente emisija
  • obraćanje glavnim producentima kulturnih događaja
  • izrada videozapisa s pitanjima i odgovorima koji prikazuju liječnike koji govore o cjepivu i navode razloge zašto bi se javnost trebala cijepiti
  • stvaranje prilagođenih partnerstva s platformama društvenih medija s algoritmima za privlačenje publike
  • suradnja s YouTubeom na originalnom specijalu o cijepljenju namijenjenom mladima
  • suradnja s Instagramom i drugim društvenim mrežama na izradi serije o cjepivima
  • tražiti da glavne TV zabavne emisije uživo prikazuju voditelje koji se cijepe u eteru
  • sazivanje uredničkog sastanka s izdavačima katoličkih novina i biltena diljem zemlje (npr. America Magazine, Florida Catholic, The Catholic Spirit, The Tablet)
  • suradnja s  holivudskim cehovima kako bi ubacili poruke o cijepljenju u scenarije i reality TV emisije (npr.: Ceh scenarista, Ceh redatelja)

Predsjednik Judical Watcha: “Ovo je uznemirujuće”

“Ovi zapisi pokazuju uznemirujuću i golemu kampanju Bidenove administracije za propagandu i politizaciju kontroverznog cjepiva protiv COVID-a”, rekao je predsjednik Judicial Watcha Tom Fitton. “Čini se kao da je cijela industrija zabave agent vlade!”

 

IZVOR