Kardinal Müller: Transrodna ideologija je ‘samosakaćenje’, njezino promicanje je ‘ozbiljan grijeh’

Posted by

Kardinal Gerhard Müller osvrnuo se na LGBT pokrete u nedavnim komentarima za njemački časopis Tichys Einblick, gdje njemački kardinal i bivši prefekt Kongregacije za nauk vjere opisuje transrodnu ideologiju kao “samosakaćenje uma, duše i tijela” a u kojemu su pristaše dobili “totalitarni položaj” u društvu na račun mladih te vjerskih i znanstvenih sloboda.

Kardinal Müller odgovarao je na kontroverzu oko epizode njemačkog dječjeg TV programa koja je izazvala bijes roditelja zbog veličanja “promjene spola”. U epizodi, objavljenoj uoči takozvanog “Transrodnog dana vidljivosti” prošlog tjedna, prikazan je lik po imenu Erik koji se ponovno pojavljuje u emisiji kao “trans žena” koja se odijeva kao žena po imenu “Katja”.

“Trans osoba je osoba koja je rođena kao djevojčica, a zapravo je dječak, ili obrnuto”, rekla je dječjoj publici voditeljica koja je otvorila epizodu sa zastavicama LGBT “ponosa”.

Upitan za mišljenje o kontroverzi, kardinal Müller nije štedio riječi, proglašavajući promicanje transrodnosti “ozbiljnim grijehom” prema djeci i mladima.

“Kada se samosakaćenje uma, duše i tijela ideološki i politički primjenjuje kao navodno ‘samoopredjeljenje’, onda to nije ništa drugo nego težak grijeh protiv dobrobiti i spasa djece i mladih koji su u procesu sazrijevanja i pronalaženja svog identiteta”, rekao je. “Nadajmo se da imaju dobre roditelje i prijatelje koji ih potiču da se prihvate kao ljudska bića na način muškaraca i žena.”

“Prema kršćanskoj vjeri, krštenici sebe u Isusu Kristu shvaćaju kao sinove i kćeri Božje, svog Stvoritelja, Otkupitelja i Dovršitelja”, dodao je.

Ugledni njemački prelat objasnio je da je narav čovjeka kao muškarca ili žene nepromjenjiva i da služi kao preduvjet za istinsku ljubav i budućnost čovječanstva.

“Čovjek se rađa kao čovjek, a ne kao životinja, biljka ili sirovina, a da nitko prethodno nije tražio njegov pristanak”, rekao je. “Budući da je muška ili ženska seksualnost dio izraza našeg individualnog tijela, ne možemo je bitno promijeniti, nego se unutar njega ili pozitivno razvijati ili se pobuniti protiv nje na našu štetu.”

“Razlika između muškarca i žene je pozitivna”, nastavio je, “i za pojedinca i za zajednicu (također za slijed generacija).” Dva su spola “preduvjet da se dvoje ljudi vole i kaže jedno drugome: Tu smo zauvijek, dok nas smrt ne rastavi. Na taj način jedno drugome postaju muž i žena; a onda, ako Bog da, i otac i majka njihovoj zajedničkoj djeci.”

LGBT pokret iz temelja odbacuje čovjekovu nepromjenjivu, Bogom danu prirodu, primijetio je kardinal Müller.

“LGBT ideologija se ne odnosi na dostojanstvo pojedinaca koji smatraju da su suprotnog spola, to je prije negacija prirode ljudskog bića kao muškarca i žene općenito, kako ju je Bog upisao u stvaranje”, rekao je.

Ova antikršćanska, antiznanstvena ideologija, dodao je kardinal, “uspjela je progonjenu manjinu pretvoriti u progonitelja”. “Dodijeljena mu je totalitarna pozicija moći u politici, pravosuđu, sveučilištima i medijima koja uništava vjerske slobode, podriva vladavinu prava i gazi znanstvenu slobodu.”

Izvor