Duhovna obnova za mlade KKDOS-a Hrvatske i BiH

Posted by

Naša zajednica je ovogodišnju svetkovinu Bogojavljenja proslavila u posebnom molitvenom zajedništvu. Uputili smo se u Bosnu. Mladi iz zajednice boravili su u Tesliću od 6. do 8. siječnja na duhovnoj obnovi za mlade KKDOS-a Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Organizator susreta bila je Katolička karizmatska obnova u Duhu Svetom (KKODS) Bosne i Hercegovine i Hrvatske pod vodstvom duhovnog asistenta don Davora Klečine, župnika iz Drvara. Sudjelovalo je više od 300 mladih.

Na početku programa imali smo slavljenje, te nakon toga predavanje Matije Ricova o evanđeoskom izvještaju o Tri kralja.

Mladi su se posebno obradovali susretu s biskupom banjolučkim mons. Franjom Komaricom i pomoćnim biskupom banjolučkim mons. Markom Semrenom, OFM, koji su ih pohodili u večernjim satima na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja.


Sljedeći dan smo imali molitvu krunice koji je predvodio Mišo Lukenda, jedan od voditelja Molitvene zajednice Nanovo rođeni iz Zagreba i predavanje o Gospinoj ulozi u našem iscjeljenju i ozdravljenju.

Matej Sigurnjak i Mato Gavran su imali svjedočanstvo i zagovornu molitvu, te nakon toga Josip Bilandžija nam je održao predavanje o povijesti ozdravljenja po molitvi i vjeri s naslovom: Umalo ugašena milost.


Nakon svete Mise i večere, dr.sc.fra Ivo Pavić održao je molitvu za ozdravljenje, te pojedinačnu molitvu za sve mlade sa susreta.

Zadnji dan smo slušali svjedočanstvo o obraćenju mladića Mihaela Baškarada i Tonija Župarića, te temu koju je za kraj predstavio Matija Ricov, o karizmi kao alatu u evangelizaciji. Na kraju duhovne obnove se održala završna radonica i sveta Misa zahvalnica.