C. S. Lewis predvidio je medicinsku tiraniju u ovoj iznimnoj znanstvenofantastičnoj trilogiji

Posted by

Treći dio trilogije predstavlja scenarij najsličniji današnjem svijetu. U njemu nalazimo globalnu urotu, predvođenu ponajviše znanstvenicima i sveučilišnim profesorima, koje ništa ne može zaustaviti u namjeri da ostvare posve čist svijet, bez ikakvih bioloških ili intelektualnih „mikroba”.

(LifeSiteNews) – Termin „orvelovski” odlično opisuje protekla „dva tjedna radi usporavanja širenja”. Na mnogo smo načina vidjeli kako je onakvo društvo na koje je upozoravao George Orwell počelo postojati.

Novogovor, ponovno pisanje povijesti, i sve veći nadzor poslovične „Stranke” postali su uobičajenima. Čini se kako svakoga dana imamo još jedan razlog reći da je nešto orvelovsko, ili da  je nešto kao da je ispalo iz romana „1984.”.

Trenutno ludilo koje se u obliku tzv. pandemijskog sporazuma širi iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) uistinu se čini orvelovskim, iako moram napomenuti da su ideje koje dolaze iz WHO-a zajedničke svim tiranima u našem dobu zdravstvene tiranije. Fauci, Schwab, Tedros i Tam – svi su oni slični.

Odvjetnik Thomas Renz nedavno je dao intervju za časopis Gateway Pundit, i u razgovoru je opisao moguće posljedice svega što bi se moglo dogoditi ako stvari budu išle onako kako želi WHO.

Apsolutna sloboda za WHO – pseudovladinu organizaciju – da bez potrebe za dopuštenjem djeluje nad suverenim narodima, globalistička suradnja svih elita, i scijentistički, materijalistički, virusima opsjednut pogled na svijet – zbog svega će toga komentatori bez sumnje reći: „Orwell je bio u pravu!”

No nije zapravo Orwell – a niti Huxley sa svojim romanom „Vrli novi svijet” – predvidio kako će se ideali medicinske tiranije uvući u normalni život. Kako bismo pronašli pravoga proroka koji je opisao kako će se zdravstvena diktatura ukorijeniti u društvu, moramo se okrenuti C. S. Lewisu.

Proročanski pisac

Lewis – možda najpoznatiji po svojim djelima s područja kršćanske apologetike i serijalom „Kronike iz Narnije” – napisao je znanstvenofantastičnu trilogiju, prikladno nazvanu „Svemirska trilogija” (The Space Trilogy). Tri knjige koje sačinjavaju niz zovu se „S planeta tišine” (Out of the Silent Planet), „Perelandra” i „Ta užasna snaga” (That Hideous Strength). Svaku se knjigu može čitati zasebno, no kada se pročitaju zajedno, još su izvanrednije i značajnije.

Treći dio trilogije predstavlja scenarij najsličniji današnjem svijetu. U njemu nalazimo globalnu urotu, predvođenu ponajviše znanstvenicima i sveučilišnim profesorima, koje ništa ne može zaustaviti u namjeri da ostvare posve čist svijet, bez ikakvih bioloških ili intelektualnih „mikroba”.

Lewisove su knjige pisane kao kršćanska znanstvena fantastika, pa tako u njima nalazimo i izražen demonski element, koji se očituje u karakterima antagonista. Što se tiče današnjih moćnika, možemo samo nagađati jesu li oni stvarno odani Sotoni. (Osobno mislim da više nema potrebe nagađati.)

Kako bilo, Lewis nije pokušavao opisati scenarij za koji je mislio da bi se mogao ostvariti za njegova života, ili u bliskoj budućnosti. U svom predgovoru knjizi That Hideous Strength pojasnio je da njegovo korištenje intelektualaca i sveučilišnih profesora kao negativaca ne odražava njegovo mišljenje o njegovim kolegama.

Mogli bismo reći da nije namjeravao napisati proročansko djelo, nego više jedno upozorenje na logični zaključak o tome što bi se moglo dogoditi ako kultura usvoji određeni mentalitet. No budući da je on svoje ideje uistinu razradio do njihova logičnoga kraja, ono što je napisao zapravo jest proročansko.

Lewisov Fauci

Pukom slučajnošću – ili možda zbog Božjega smisla za humor – lik koji se najviše zanima za viruse i mikrobe jedan je Talijan, čije ime počinje slovom F.

U jednom dojmljivom prizoru profesor Filostrato razgovara s jednim od glavnih likova, Markom Studdockom, i objašnjava zašto voli Mjesec i izmišljenu naprednu rasu koja na njemu živi.

„Oni su očistili svoj svijet, oslobodili su se gotovo svega organskoga”, kaže on.

„Ne treba im organska hrana. Gotovo su slobodni od Prirode, i za nju ih veže samo jedna jako tanka i fina nit… Ako eliminirate svu vegetaciju, ubrzo više nećete imati ni atmosfere, niti vode. Zašto da puste da po njihovome svijetu posvuda plaze organizmi?”

Kada pročitate tek djelić Filostratovih izjava, to zvuči kao kombinacija Klausa Schwaba, Yuvala Hararija i Anthonyja Faucija, sve u jednome.

Društvena distanca, obilna uporaba sredstva za dezinfekciju ruku, i sintetičko meso možda nisu eksplicitno spomenuti u Lewisovoj knjizi, ali dojam je ipak veoma sličan.

Nije to nimalo lijepo

Skupina koja forsira Filostratove ideje o čišćenju svijeta od biološke gnjavaže zove se N.I.C.E. (eng. „lijepo”, op. prev.) – Nacionalni institut za koordinirane eksperimente.

N.I.C.E. nije vladina organizacija u strogome smislu, nego privatna organizacija koja kooptira vlade, akademske i medicinske institucije, a sve kako bi mogla slobodno djelovati unutar suverenih naroda. Zvuči li vam to poznato?

Poput WHO-a i Svjetskog gospodarskog foruma, N.I.C.E. snažno djeluje i preko medija, i ostvaruje poseban zakonski status u tolikoj mjeri da ima vlastite sigurnosne snage, koje su zapravo paramilitaristička policijska sila.

„U Davosu nas je upravo UHITILA policija Svjetskoga gospodarskog foruma.”             https://t.co/C4gz5UFWUE

– Jack Posobiec (@JackPosobiec) 23. svibnja 2022.

Lewisova kršćanska mudrost

Smatram da je Lewisu njegov kršćanski osjećaj omogućio da bude precizniji od Orwella. Orwell je pisao o vladi kao o nepokretnoj i neprobojnoj sili, a Lewis je vlade prikazao kao pomalo slabe, dovoljno da ih kontroliraju nevladine organizacije.

Budući da Lewis nije bio ateist poput Orwella – a prema tome ni materijalist – razumio je da najvažnija stvar nije sila, nego mentalitet i vjerovanje.

Tako djeluju WHO, Svjetski gospodarski forum i slične organizacije. Radije nego da vladaju silom, one vladaju utjecajem. Mogli bismo čak reći da je ono što one rade dublje od propagande, jer su kooptirali upravo one institucije koje odlučuju koju propagandu nametati ljudima.

Možemo samo nagađati koji su konačni motivi elita koje su u našemu vremenu tako oduševljene preoblikovanjem društva nagore, ali ne treba nas šokirati ako otkrijemo da su ti moćnici pod demonskim utjecajem, poput onih u Lewisovu književnom svijetu.

Kaos, konfuzija, podjele, i prisvajanje moći – sve je to raspireno porukama WHO-a, Svjetskog gospodarskog foruma i sličnih organizacija. Sve je to predatorstvo, a u konačnici i demonskoga porijekla.

Neću odavati svu radnju knjiga, ali konačna bitka u kulminaciji trilogije jest duhovna, a kraj je uistinu vrijedan pozornosti. Naša situacija u stvarnome svijetu nije drugačija.

Naizgled nenadvladivo ludilo našega vremena ne može se mjeriti s Božjom silom po vjeri koju nam je On dao. Na kraju svega, u trenutnoj će se bitci pobijediti – molitvom.

 

Prijevod: Ana Naletilić

Izvor