Biraj sebi zdravlje

Posted by

13. rujna 2017. godine je u Širokom Brijegu održano medicinsko predavanje Odgoj za poštovanje života, zdravlja, predbračne suzdržanosti, svetosti braka i Božjeg dara plodnosti, a u organizaciji naše udruge Mlado sunce. 

Tribinom je presjedao dobro poznati hrvatski kirurg dr.med. Antun Lisec. Doktor Lisec je, u svojoj bogatoj karijeri, prepoznatljiv kao ‘glas onih koji glasa nemaju’, odnosno kao prolife aktivist. Držeći se upravo zadanog naslova, doktor je koncizno ali iscrpno, medicinskim jezikom prožetim katoličkim naukom, objasnio sve segmente vezane za život, kao najsvetiju i neprocjenjivu kategoriju, kao Božji dar. 

Sve ove kategorije, navedene u naslovu tribine, doktor je povezao za znakovima vremena: posljedice kontracepcije, umjetna oplodnja, neplodnost i abortus, ali govoreći jednostavnim, ljudskim rječnikom, tako da su ga svi sudionici tribine mogli razumijeti. 

Tribina je trajala skoro tri sata, a vjerujemo, da je tema toliko opširna, a doktrov rječnik i znanje toliko opširni i zanimljivi, da smo uvjereni, da bismo ga slušali još dulje. Doktoru zahvaljujemo na dolasku te se nadamo da je ovo tek početak jednog divnog prijateljstva i suradnje. U nastavku poslušajte zvučni zapis sa tribine:

Prvi dio

 

Drugi dio: