Zaprašuju li nas korona virusom iz zraka?

Posted by

Zadnjih dana iz naše regije, točnije iz BiH i Srbije, dolazi sve više izvještaja o misterioznim avionima, helikopterima pa čak i dronovima koji navodno vrše nekakva zaprašivanja. To se navodno obavlja tijekom dana i noći, a letjelice koje to to rade su neobilježene, tj. nemaju nikakvih oznaka države pripadnosti ili registracijskog broja.

O ovome zasada ima jako malo podataka, uglavnom se radi o komentarima na raznim portalima i društvenim mrežama. Međutim Sarajevsko Oslobođenje pisalo je o tome i pokušavalo doznati informacije od nadležnih organa, što se pokazalo neuspješnim. Članak je arhiviran ovdje.

Posebno je zanimljiv razgovor sa Petrom Nikolićem, šefom mjesne kancelarije u selu Kusadak kod Mladenovca (30-ak kilometara od Beograda) koji se javio portalu srbin.info. Izjavio je da već 3 noći zaredom iznad njegovog naselja prolaze dronovi koji zaprašuju na visini od oko 800 metara, a nakon njih neoznačeni helikopteri. Kaže da je vojni veteran sa iskustvom u protu-avionskoj obrani i da je dobro istreniran da procjeni visinu i brzinu kretanja letjelica. Razgovor možete poslušati ovdje:

Neki navodni svjedoci tvrde na društvenim mrežama da se nakon ovakvih zaprašivanja osjećaju loše i da imaju metalni okus u ustima. Neki nagađaju da nas tako truju korona virusom i da nije slučajnost da je upravo s ovom pojavom počeo i novi val pandemije u regiji, s tzv. Britanskim sojem. Informacija je malo, a ono što se objavi Youtube i Facebook ekspresno pobrišu.

Izvor