Uskrsna čestitka molitvene zajednice Mlado Sunce

Posted by

Krist nam je obećao križ, ali nam je obećao i Uskrsnuće. Jedini čovjekov put do Neba je križ, vlastiti, nekad teži, nekad lakši, ali jedini put. Iako današnji svijet uvelike propagira zaobilaženje i neprihvaćanje križa, ljudsko biće, istrošeno od svjetskih ponuda za uvijek kratkom ugodom, uviđa da jedino svakodnevnim uzimanjem svoga križa, možemo po križu i s križem, biti oslobođeni i spremni za Vječni život. Zato tolika radost u blagdanu Uskrsa – vidjeti da smrt nije kraj i da kraja nema, jer je kraj i smrt sam Krist za nas nadjačao i pobijedio.

Budući da je pred nama najveći kršćanski blagdan Uskrs, ovom čestitkom želimo odati zahvalu onima bez kojih naše djelovanje ne bi bilo moguće. Javnost je upoznata sa ‘Humanitarnom subotom udruge Mlado Sunce’ gdje više od godine dana, svake 2. subote u mjesecu, prikupljamo hranu i higijenske potrepštine za obitelji koji su na našoj skrbi. Došli smo do brojke od 30 obitelji o kojim svaki mjesec skrbimo, te otprilike po 10 obitelji mjesečno koje dobiju jednokratnu pomoć. Ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nemamo ljude i firme koje su nam veliki vjetar u leđa. Hvala članovima zajednice Mlado Sunce, koji volontiraju u karitativnom djelovanju slažući donacije, odvozeći donacije na terenu, pozivaju na sudjelovanje u akcijama kao i one koji svojim donacijama čine dobra djela. Veliko hvala svakom pojedincu koji je na bilo koji način sudjelovao u donacijama i pomoći za ove obitelji, nebitno o veličini donacije. Srce je ono koje je veliko i koje pomaže. S druge strane, počašćeni smo svaki put kad dobijemo velike donacije od domaćih firmi. Veliko hvala firmama iz Širokog Brijega, Posušja i Gruda, koji su slali vozila puna hrane i higijenskih potrepština. Neka vas sve uskrsli Krist blagoslovi, blagoslovi vaš rad i umnoži vaše plodove! Hvala onima koji nas prate svojim molitvama, potrebne su nam i od velikog je značenja vaša molitva!

Također smo radosni objaviti da je ove godine molitvena zajednica “Mlado Sunce” bila jedan od kandidata kojoj je dodijeljeno Priznanje “Dr. Ružica Ćavar” u ime udruge Hrvatski pokret za život i obitelj iz Zagreba “Dr. Ružica Ćavar”, a koje dodjeljuju zaslužnim pojedincima i udrugama koje se zalažu za zaštitu ljudskog života od začeća do prirodne smrti te promicanje obiteljskih vrijednosti i braka, na području Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Hvala svima koji su nas podržavali molitvama, usmenom i novčanom podrškom kroz naše akcije molitve za nerođene pred bolnicom u Mostaru, na trgovima u Širokom Brijegu, Posušju i Livnu.

Mlado Sunce želi i dalje nastaviti donositi svjetlost i nadu u tamu svakodnevnice, voditi ranjene životom Onome koji svojim Ranama može zacijeliti svaku bol i ranu. I kao što reče zaštitnica siromaha i napuštenih Majka Tereza: ‘Sami osjećamo da je ovo što radimo samo kap u moru. Ali ocean bi bio manji zbog te kapljice koja nedostaje.’

Sretan i blagoslovljen Uskrs svom kršćanskom puku želi i od Boga moli molitvena zajednica “Mlado Sunce”.