Skrivena tamna strana kontracepcijske pilule

Posted by

Dr. Eric Berg izjavio je da su dugoročne posljedice uklanjanja prirodnih hormona iz ženina tijela prilično opasne, i da uključuju negativne učinke na menopauzu, funkcioniranje kostiju, a čak i na trajanje života.

(LifeSiteNews) — Popularni stručnjak za prehranu objavio je na YouTubeu novi video, u kojemu objašnjava opasnosti umjetne kontrole rađanja i umjesto toga savjetuje prirodan oblik planiranja obitelji.

Dr. Eric Berg s više od osam milijuna pretplatnika na YouTubeu, objavio je na YouTubeu video s raspravom o „tamnoj strani kontracepcijske pilule”, razotkrivajući negativne posljedice koje pilula ima po žene, i nudeći prirodnu opciju.

„U kontracepcijskoj piluli zapravo nema pravog estrogena ili progesterona”, kaže dr. Berg. „U njoj se nalazi samo sintetička inačica, izmijenjena kako bi oponašala estrogen i progesteron.”

Dr. Berg još je rekao kako žene ne shvaćaju da zamjenjivanje prirodno proizvedenog estrogena i progesterona umjetnom inačicom može dovesti do raznih komplikacija.

Među brojnim zdravstvenim rizicima, kontracepcijska pilula može „kod vas povećati rizik od srčanog udara, visokoga krvnoga tlaka, moždanog udara, krvnih ugrušaka, raka dojke, demencije, depresije, akni, dramatičnih promjena raspoloženja, a čak može biti okidačem autoimunih bolesti”. Još je opisao kako kontracepcijska pilula također u ženinu tijelu smanjuje količinu mnogih nužnih minerala, kao što su cink, selen i magnezij te vitamina, kao što je B12.

„Ono što mnogo žena ne shvaća jest da kada uzimate ovu pilulu, vi prekidate proizvodnju estrogena i progesterona”, rekao je.

Dr. Berg je objasnio da je to opasna stvar, jer žene – za razliku od muškaraca, kod kojih se testosteron proizvodi svakoga dana – svoje nužne hormone proizvode u „dva velika vrhunca”. To jest, umjesto da nužne hormone proizvode svakodnevno, žene hormone proizvode u dvije točke tijekom svojega ciklusa – u jednoj kada se poveća količina estrogena, a u drugoj kada se poveća količina progesterona.

Dr. Eric Berg izjavio je da su dugoročne posljedice uklanjanja prirodnih hormona iz ženina tijela prilično opasne, i da uključuju negativne učinke na menopauzu, funkcioniranje kostiju, a čak i na trajanje života.

Umjesto umjetne kontrole rađanja, dr. Berg je preporučio nešto što je nazvao „kontrolom rađanja prema prirodnome ciklusu”. Ta je metoda, koja uključuje praćenje ciklusa uz pomoć jedne aplikacije, prema dr. Bergu „učinkovita između 93 i 98 %, ovisno o tome koliko je točno provodite i slijedite li upute”.

Na internetskoj stranici za kontrolu rađanja prema prirodnome ciklusu preporučuju apstinenciju kao oblik kontrole rađanja, tvrdeći da „ako pokušavate spriječiti trudnoću, za plodnih dana trebate koristiti kondome ili apstinirati od spolnih odnosa”.

 

 

Katolička Crkva jedina je religija koja i dalje otvoreno i potpuno osuđuje kontracepciju. U enciklici Humanae Vitae papa Pavao VI. je 1968. godine upozorio da će kontracepcija dovesti do manjka poštovanja prema ženama i općenitome snižavanju razine morala u društvu. U enciklici Evangelium Vitae („Evanđelje života”), papa Ivan Pavao II. također je potkrijepio to predviđanje, ustvrdivši da je kontracepcija dovela do porasta broja pobačaja.

Joseph Strickland, biskup Tylera u Teksasu, već je prije podsjećao katolike na njihovu dužnost da poštuju crkveni nauk o kontracepciji. 26. srpnja, na obljetnicu objavljivanja enciklike Humanae Vitae, Strickland je na Twitteru objavio podsjetnik svim katolicima da budu poslušni istini u vezi s ovim pitanjem.

Humanae Vitae, objavljena na današnji dan prije 54 godine, naučava Istinu da je kontracepcija nemoralna i da šteti braku i obitelji”, rekao je. „Više od pola stoljeća živimo s        čovječanstvom koje odbacuje ovu Istinu, i to je uvelike naštetilo ljudskoj obitelji. Budimo         poslušni Istini!”

— biskup J. Strickland (@Bishopoftyler) 26. srpnja 2022.

 

Što se tiče autoimunih bolesti, definitivno povećava rizik za nastak ulceroznog kolitisa i sistemnog lupusa. To su kronične bolesti, koje nažalost zahtjevaju dugoročnu terapiju.

Sama kontracepcijska tableta povećava rizik i od duboke venske tromboze, inarfkta miokarda i moždanog udara (nije kod svakoga, nego kod određenih pacijentica).

Također mijenja crijevnu floru, utječe na promjene raspoloženja i smanjuju libido. Dokazano je da žene koje su je koristile, imaju češće depresiju. Kontracepcijske tablete povećavaju statistički znajačno rizik za karcinom dojke, te također povećavaju rizik promjena na grliću vrata maternice i povećavaju rizik za razvoj karcinoma vrata maternice.

 

Nažalost, jedan broj žena ipak ima ovulaciju i uz kontracepcijske tablete, te tada u većini slučajeva  dođe do pobačaja, jer oplođena jajna stanica (embrij) se ne može implanitirati u materište koje je atrofirano (nije pogodno za implantaciju, obzirom da je hormonski izmjenjeno).

Prošle godine je u Hrvatskoj predstavljena nova tableta, koja niti manje niti više je dobivena na kulturi fetalnih stanica. Zato se predstavlja da je „dobra“ jer nije sintetska. Svaka oralna kontracepcija „regulira“ menstraulni ciklus, te inhibira lučenje prirodnih hormona, na taj način „sprečava“ ovulaciju, te prevenira trudnoću.

Prijevod: Ana Naletilić

Izvor: Mary Zwicker / LifeSiteNews