‘NA KRIŽU’ – nova duhovna pjesma Jelene Skoko

Posted by

Suvremeni čovjek se odmaknuo od Boga. Juri svakodnevno za materijalnim dobrima, smatrajući da on najbolje zna kako stvarati vlastiti put. Čovjek je postao ohol, vlastito božanstvo, zaboravljajući činjenicu da je Jedan koji drži svijet i sve što je na njemu.

Čak i ljudi koji se nazivaju vjernicima znaju jako često odvajati vlastito zanimanje i ostvarenje od Boga, božanskog, stvaralačkog, misleći da Stvoritelja ne zanima ono što radimo ili kao da smo negdje  u podsvjest stavili uvjerenje da Bog nema vremena baviti se našim životom, odnosno najsitnijim dijelovima njega. Ipak, najvažnija karakteristika našeg Stvoritelja je ona da beskrajno ljubi te da ljubeći stvara. Nijedno ljudsko biće nije stvoreno a da pri tome nije beskrajno ljubljeno. Još važnije je to da nas je Stvoritelj svega stvorenoga stvorio ljubeći, da bi i mi, na Njegovu sliku i priliku, ljubili i ljubeći stvarali.

Brojni su primjeri ljudskih života koji svjedoče da im se život preobrazio od onoga trenutka kad su svoj cijeli život, do zadnjeg, najsitnijeg detalja predali u ruke Gospodina.  A Gospodin ‘pošalje Duha Svojega i postane’, obnavlja lice našeg života. Duh Sveti je Savršena Ljubav i Savršena Mudrost. On je i Savršena Kreacija, koja savršeno kreira naše biće i bitak, ako Mu se prepustimo, ako Ga tražimo i u najsitnijim detaljima naših života.

Cijeli ovaj tekst je uvod u svjedočanstvo ljubavi i stvaranja u ljubavi. Naša sestra i članica naše udruge Mlado Sunce, Širokobriježanka Jelena Skoko, je primjer otvorenosti Gospodinovom stvaralaštvu i primjer kako je predanost Božjoj volji najbolji i najkreativniji put za nas. Jelena se već godinama bavi pisanjem, uglazbljivanjem i izvođenjem duhovne glazbe. Riječi i note su to koje pokreću najtanje žice naše duše, svaki put iznenadivši nas koliko često nismo Gospodinovi i koliko je Gospodin uvijek naš i za nas. U videu ispod donosimo duet sa Katarinom Čolak. Novi njihov uradak se zove ‘Na križu’. Činjenica koja dodatno potvrđuje koliko je ljubavi utkano u nastanak pjesme je taj da su na ovogodišnjem 6. Međunarodnom festivalu popularne duhovne glazbe u Zadru Jelena i Katarina, koje su bile i izvođačice na istom, nagrađene za najbolji aranžman. U ime udruge Mlado Sunce im čestitamo i ohrabrujemo da nastave ići ovim putem stvaralaštva.