Edukacija-Prirodno planiranje obitelji

Posted by

U subotu, 23.11.2019. u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu održana je edukacija na temu Prirodno planiranje obitelji (primjenom Billingsove ovulacijske metode) u organizaciji udruge Mlado Sunce.

Gost predavač bila je Marijana Goluža, edukator Bilings metode.

Marijana je unijela puninu u cijelu edukaciju, kako zbog načina na koji nam je prenijela znanje, tako i zbog karizme kojom nas je potaknula da se divimo Stvoritelju na svemu stvorenom.

Ciljevi edukacije bili su:
– razumjeti i živjeti istinsko značenje spolnosti;
– vjernost bračnim obećanjima;
– primjena Billingsove ovulacijske metode za postizanje ili odgađanje trudnoće u svim okolnostima;
– ostalo

To nije bila svakidašnja edukacija, prožeta teoretskim dijelom, nego edukacija koja je obuhvatila teorijsko-teološki dio te praktični, kojim ćemo se moći koristiti kroz život.

Osim što su žene mogle čuti jako važna, korisna i zanimljiva znanja o vlastitoj i bračnoj plodnosti, ova edukacija je imala još dublju dimenziju: objasniti ženama da postoji način na koji mogu živjeti spolnost kako ju je Bog zamislio. Također je svaka žena mogla doći do spoznaje da je spolnost puno više i svetije od onoga što smo ranije čule i naučile, te da nije i ne smije biti tabu tema.

Naša draga Marijana potrudila se objasniti svaki detalj vezan za ovu temu više od dvadeset žena i djevojaka koje su bile prisutne.
Atmosfera je bila ispunjena pozitivnom energijom.
Na kraju je svaka od nas dobila papire na kojima smo, različitim bojama, zabilježile svaki od mogućih ciklusa te tako primjenjivale naučeno kroz proteklu edukaciju.

One koje su prisustovale ovoj edukaciji bile su očigledno zadovoljne izloženim i naučenim. Nadamo se da ćemo imati još ovako poučnih događanja te priželjkujemo još veći broj onih koji su željni korisnoga znanja i ispravne upotrebe usvojenog znanja.
Ovo je bilo bogato iskustvo za sve žene koje su došle i naučile nešto jako važno za vlastiti život i brak.
Nisu stvari uvijek kakve se čine.
U to smo se uvjerile nakon oduševljenja žena koje su ranije bile skeptične na nešto ovakvo. Zapravo su shvatile koliko se olako živi u neznanju i grijehu, pored svih prilika koje nam pružaju mogućnost da naučimo više za vlastiti život, konkretno o spolnosti koja je u velikoj mjeri izložena krivim učenjima.

Radujemo se ovakvim budućim edukacijama.

Poslušajte predavanje online: