Dani za život 2019.

Posted by

U organizaciji Udruge Mlado Sunce, već treću godinu za redom, započet će inicijativa ”Dani za život” koja će se provoditi ispred Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.       Kampanja počinje 12. listopada i traje do 20. listopada 2019. godine.
Molitveno miroljubivo bdijenje koje je usmjereno zaštiti ljudskog života od začeća do prirodne smrti i zaustavljanju pobačaja, održavati će se kroz 9 dana ispred Sveučilišne kliničke bolnice u razdoblju od 10.00 do 16.00 sati. Inicijativa se sastoji od miroljubivog bdijenja, molitve za dar života i prestanak pobačaja u našem narodu, te dijeljenja edukativnih materijala koja se tiču dostojanstva ljudskog života pomoću kojih želimo probuditi svijest društvene zajednice o grijehu pobačaja i potrebi zaštite nerođenih.

U fluidnom postmodernom društvu gdje se sve vrjednuje materijom i moći, postoje maleni ljudi koji nemaju glasa, ni moć i snagu da zaštite sebe, oni trebaju nas da se zauzmemo za njih. Mi nikoga ne osuđujemo, ali osuđujemo čine i djela koji se protive naravnom razumu, koji se protive neotuđivom dostojanstvu ljudskog života od začeća do prirodne smrti. To je neotuđivo pravo koje je čovjek u 20 st. uzurpirao i otuđio stotinama milijuna nerođene djece koja nikada neće moći pokazati ono dobro koje su mogli dati svijetu i svima nama.

Tko to sebi može dati za pravo da određuje čiji život vrijedi, a čiji ne? Je li tvoj život postaje stvaran i vrijedan tek onda kada ga netko drugi odobrava i vrednuje? Koji ljudski sud i koji zakonodavac može to odrediti i na temelju kojih znanstvenih činjenica? A ipak oholo određuje… Koliki koji šute u biti odobravaju ovakvo ponašanje i svojom šutnjom sudjeluju u zakonitim genocidima nad nerođenima. Da, upravo to. Onaj tko život nerođeni ne brani, on ravnodušno i prešutno to odobrava, postao je sudionik njihova zla.
Tkivo i meso nerođene djece se baca po kanalizacijama svijeta, s njim se trguje za novac i koristi se u raznim pokusima i proizvodima. Po abortivnim klinikama po svijetu ih se čak i porodi i ostavi da umru. Koja mora biti zastrašujuća tuga i deformiranost ljudske osobe koja u svemu ovome sudjeluje? Čovjekova oholost i tupost dovela ga je do stanja samo-destrukcije i ponašanja puno gorega nego kod životinja. Što želi osoba postići kada kaže: „IMAMO PRAVO NA IZBOR“; kada je u pitanju začeti, nevini ljudski život? Znaj da time odobravaš ono čime se sigurno duboko u sebi ne ponosiš, a to je da se zalažeš da majčino krilo postane klaonica nerođenih!  I želimo ti reći još nešto: svijet je ljepši otkako ti postojiš! Možeš li zamisliti da ne postoje oni koji ti voliš i koji su dio tvoga života, da ih je netko namjerno ubio dok su bili u trbuhu njihovih majki?  Sv. Ivan Pavao II. bio je posve jasan u sljedećem: Narod koji ubija vlastitu djecu nema budućnost. Patnja nevinih, nerođenih, odredit će sudbinu svijeta”.

Medicinski fakulteti su jasni po pitanju znanstvenog rezultata da ljudski život započinje začećem. Tu nema razlike između nerođene i rođene bebe, život je život, brani ga!

Pridružite nam se na bdijenju, radosna srca vas očekujemo. BUDIMO GLAS ZA ONE KOJI GLASA NEMAJU!

Udruga Mlado Sunce