Alan Hržica – intervju i najava koncerta “Vatra”

Posted by

  1. Nadamo se da ste dobro u ovome užurbanom vremenu došašća. Imate nekoliko nastupa u ovome došašću. Vi ste i obiteljski čovjek, kako spajate obiteljski život, izbivanja i služenje kroz glazbu? Kako vidite stanje obitelji u hrvatskom narodu i što je po vama neophodno da bi jedna obitelj rasla na zdravim temeljima u ovom vremenu?

Da. Dosta je užurbano u ovom periodu došašća jer je to posebno vrijeme godine kada ljudi najviše traže da dođem održati koncerte i duhovne obnove u njihove krajeve. Vrlo je zahtjevno uskladiti obiteljski život s mojim putovanjima, ali to je moje poslanje. Kada sam kući nastojim provesti što više kvalitetnog vremena s obitelji. Sudjelujem u svemu. Od mijenjanja pelena, kupanja, uspavljivanja, igre i maženja. Sve me to čini izuzetno radosnim i ispunja moje srce. Uživam u obiteljskoj atmosferi. Najviše zapravo trpe moji prijatelji s kojima se jako rijetko uspijem vidjeti. Moje viđenje na pojam obitelji danas je taj da obitelj ima mogućnost opstati ako je Duh Božji prisutan u njoj, ali bez Boga skoro da i nema nikakve šanse. Danas su veliki napadi na obitelj. Đavo sve čini da je uništi. Trebamo biti svjesni vremena u kojem živimo i da nam Bog želi pomoći. U Njemu je sve moguće! Bit će teško, često bolno i borbeno, ali uz Gospodina je sve lakše nositi. On će nam dati snage za sve što je pred nama.

 

 

  1. Na koje sve načine je bavljenje duhovnom glazbom utjecalo na vaš život, koliko vas je taj put oblikovao?

Duhovna glazba je izvrstan alat u Novoj evangelizaciji koja je nastupila. Velika milost se događa kroz današnje moderne kršćanske pjesme i organiziranih večeri slavljenja diljem Hrvatske i šire.

 

 

  1. Duhovna glazba je sve popularnija, posebice među mlađom publikom. Što mislite da je utjecalo na to?

To sve dolazi iz kulture slavljenja po molitvenim zajednicama kojima je takav način sviranja i pjevanja nužan dio molitvenog susreta. Takav susret se sada prenio i na velike pozornice te se nastoji takav oblik molitve donijeti i široj publici.

 

 

  1. U prosincu ponovno stižete u Široki Brijeg. Kakva su bila iskustva na prošlogodišnjem koncertu i što možemo očekivati ove godine?

Iznimno mi je bio važan prošle godine taj koncert u Širokom Brijegu i dao sam se potpuno da projekt uspije. Volim taj naš narod tamo i želio sam da dođemo u najjačoj postavi te da koncert bude u vrhunskoj produkciji. Atmosfera je na Pecari bila fenomenalna! Došlo je puno naroda i osjetila se velika ljubav i zajedništvo. Posebno mi se urezala slika očeva koji su na svojim ramenima nosili dječicu i slavili Gospodina. Vjerujem da je taj dan posijano puno Božjeg sjemena u srca ljudi.

  

 

  1. Bili ste i jedan od izvođača na spektakularnom koncertu ‘Progledaj srcem’ u Maksimiru gdje je bilo prisutno 50 000 ljudi. Kakvi su vaši dojmovi nakon pola godine?

Dojmovi s koncerta „Progledaj Srcem“ su još snažni i veliki. Svugdje gdje putujem svjedočim o tome od kakve važnosti je to da hrvatski narod u tolikom broju slavi Boga. Toga nema nigdje u svijetu. Barem ne u takvom omjeru jednog malobrojnog naroda, a tako velikog i veličanstvenog susreta koji se dogodio.

To je samo odraz snažnog djelovanja Crkve, svećenika, laika, molitvenih zajednica, evangelizatora, misionara, pokreta, kršćanskih udruga i svih drugih pojava koje danas baštinimo u našem narodu. Bogatstvo je to veliko.

 

 

  1. Poruka za sve koji dolaze na koncert “Vatra” koji će se održati u Širokom Brijegu.

Dođite da svi skupa, zajedno održimo još jednu koncertnu večer molitve i slavljenja kao znak naše ljubavi prema Bogu. Bit će izvrsno, kao i uvijek kada je Gospodin prisutan među nama.  Dolazi jaka ekipa! Svjedoci smo da se rađa se velika molitvena vojska slavitelja i molitelja u hrvatskom narodu gdje god se nalazio. Budi i ti dio toga brate i sestro. Dođi da zajedno slavimo Ime Božje.