Tribina o plodnosti u Širokom Brijegu

Najava: u organizaciji udruge Mlado Sunce održat će se predavanje FertilityCare programa u kinu Borak u Širokom Brijegu 19.10. u 19.00

 Naziv teme:

SUVREMENE METODE PRIRODNOG PLANIRANJA OBITELJI I LIJEČENJA NEPLODOSTI KOJE POŠTUJU PRIRODNO ZAČEĆE

 Predavačica:

Katarina Grgić, bacc.med.techn. (prvostupnica sestrinstva), certificirana stručnjakinja za FertilityCare sustav (CFCP) i Neo Fertility savjetnica.

Osnivačica i predsjednica Centra za skrb o plodnosti FertilityCare Hrvatska, krovne udruge FertilityCare stručnjaka u Hrvatskoj i voditeljica centra Prirodna plodnost u Zagrebu.

Dugi niz godina surađuje s brojim liječnicima, od kojih ističem dr.Phil Boyle-a, prvog NaPro liječnika u Europi, koji je uvelike pomogao razvoju ovih metoda u našim krajevima i liječenju brojnih parova diljem Hrvatske i okolnih zemalja.

Uz gospođu Grgić na tribini će sudjelovati i jedan par iz Hercegovine koji sudjeluje u ovom programu. Oni će podijeliti svoje svjedočanstvo tijekom predavanja.

PREDAVANJE:

Predavanje će se sastojati od dva dijela. U prvom dijelu će se predstaviti suvremene i pouzdane metode prirodnog planiranja obitelji (PPO) koje su znanstveno utemeljene i koje se koriste diljem svijeta. U sklopu toga opisat će se fiziološka zbivanja u organizmu žene koja se događaju tijekom njezine reproduktivne dobi, a koja omogućavaju ženama pouzdano prepoznavati promjene tijekom ciklusa i tako pratiti svoju plodnost (plodne i neplodne dane) u svakoj vrsti ciklusa (dugim, kratkim, redovitim i neredovitim, u dojenju, klimakteriju i u stanjima stresa).. Posebno ćemo se osvrnuti i na ulogu muškarca u cijelom procesu edukacije o PPO i u primjeni ovih metoda.

U drugom dijelu predavanja govorit će se o reproduktivnom zdravlju žene. Tu će se ponajviše osvrnuti na problem neplodnosti i spontanih pobačaja, te na sustavne i standardizirane metode koje omogućavaju cjelovit pristup liječenju ginekološkog i reproduktivnog zdravlja žene. Takve metode su se pokazale izuzetno uspješnima u liječenju problema neplodnosti (muške i ženske), spontanih pobačaja, ali i različitih drugih zdravstvenih problema žene. (poput policističnih jajnika, predmenstrualnog sindroma,  itd.).

63 total views, 3 views today