Program duhovnih vježbi u šutnji po programu sv. Ignacija Loyolskog

U suradnji udruge Mlado Sunce sa svećenikom fra Darijom Galićem u Duhovnom centru „ Biskup fra. Paškal Buconjić“ u Bijelom Polju od 26. do 29. svibnja održati će se duhovne vježbe u šutnji po programu sv. Ignacija Loyolskog. Svrha duhovnih vježbi je da čovjek tako uredi svoj život da se ne da voditi svojim neurednim sklonostima nego dopušta da ga Bog očisti, oslobodi i povede svojim putem. Ovaj trodnevni program sastojati će se od šutnje, četiri sata razmatranja dnevno, jednog razgovora s duhovnim pratiteljem, klanjanju, zajedničke molitve i sv. Mise. Svaki vježbenik imati će duhovnog pratitelja koji će mu pomoći da razluči molitveno iskustvo do kojeg će doći u razmatranjima. Pratitelji su ljudi od povjerenja, laici koji su više puta sami prošli duhovne vježbe i nadahnuti Duhom Svetim odazvali se pozivu da služe Bogu i braći ljudima. Duhovne vježbe u šutnji predvoditi će fra Dario Galić, OFM, župni vikar u samostanu Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu, Duhovne vježbe u šutnji započeti će 26. svibnja u 15 sati uvodnim predavanjem o Očevoj ljubavi i uputama vezanim za sami tijek razmatranja Božje riječi. Nakon uputa uslijediti će prvo razmatranje, a nakon toga sv. Misa, klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu i zajednička molitva te još jedno razmatranje od tog dana.

27. svibnja, kao i svako sljedeće jutro duhovnih vježbi, započeti ćemo jednosatnim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim sakramentom predajući Gospodinu sve što nam je otkrio kroz molitvena iskustva prethodnoga dana i moleći za milost da još bolje pripremi naša srca i duše za sve što nam želi pokazati kroz ova tri dana. Nakon toga uslijediti će zajedničke upute koje će nam svako jutro davati naš svećenik koji će nas poticati raznim primjerima i svjedočanstvima da još jače otvorimo oči i uši duha kako bi upoznali istinu o nama i onome što Bog želi učiniti kroz naše živote. Sljedeći korak će biti da se povlačimo na mjesta molitve gdje razmatramo Božju riječ i u dogovorenom terminu s našim pratiteljem imati ćemo duhovni razgovor u kojem razlučujemo molitveno iskustvo do kojeg smo došli u razmatranjima, kako bi sve ono što je Gospodin pokazao kroz molitvu mogli Njemu predati i zahvaliti navečer u Euharistiji, klanjanju i zajedničkoj molitvi, nakon kojih slijedi još jedno razmatranje te odlazak na počinak. Na kraju programa sudionici duhovnih vježbi u šutnji svjedočiti će kako su preko ovih kanala Božje ljubavi osjetili pokrete svoga duha koje u ovom užurbanom svijetu teško primjećujemo. Zaključili smo da je korisno za svakog katolika ponekad se malo odvojiti od svakodnevnice da bi opet mogli osjetiti onu izvornu Ljubav koja nas svaki dan iznova stvara i pokreće. Stoga izražavamo i mi svoju zahvalnost Bogu i dijelimo radost s onima koji će sudjelovati u ovom projektu, neka Božji blagoslov bude sa svima vama.


Duhovne vježbe u šutnji od tri dana po programu sv. Ignacija Loyolskog biti će održane u Bijelom Polju, u duhovnom centru “Biskup fra Paškal Buconjić” od 26-29.5.2019. godine.

Duhovne vježbe vodi fra Dario Galić

Prijavite se možete na broj mobitela: 00387 63 075 745


ONLINE PRIJAVA

75 total views, 3 views today