IN MEMORIAM: dr. med. Antun Lisec

Nakon kratke i teške bolesti, u 62. godini života, preminuo je hrabri Kristov ratnik dr. med. Antun Lisec.

Mnogi koji su ga poznavali svjedoče da je svaka sekunda koju su proveli u njegovu društvu bila dragocjena, jer susret s njim nikoga nije ostavljao ravnodušnim. Široj javnosti doktor je poznat kao aktivist koji se borio za život nerođenih, ali on je činio i više od toga. On se zalagao za život i rođenih i nerođenih, te je u brojnim predavanjima progovarao slušateljima o moralu, zdravlju, braku, prirodnom planiranju obitelji i mnogim drugim temama koje su bitne za spasenje ljudske duše, a sve to na temelju znanstvenih činjenica. Kao Udruga smo neizmjerno zahvalni Bogu što nam je poslao dragog dr. Liseca za suradnika, prijatelja i brata u Kristu, koji je tako radosno i otvorena srca dolazio u Hercegovinu kad god bismo ga pozvali. Nesebično je s nama dijelio ljubav i znanje koje je posjedovao. Ovim putem želimo reći da nam je bila iznimna čast poznavati ga i ugostiti u našem Širokom Brijegu, gdje je uvijek rado dolazio.

‘Tvojim se vjernima, Gospodine,  život mijenja a ne oduzima: i pošto se raspadne dom ovozemnog boravka, stječe se vječno prebivalište na nebesima’, riječi su kojima svećenik moli u misama za pokojne. Vjerujemo da se naš dragi suradnik, prijatelj, brat u Kristu Isusu i gorljivi borac za život nerođenih i rođenih duša  preselio Ocu nebeskom, da se odmara u krilu Očevu i da zagovara za nerođene i za sve nas.

Također, ovim putem izražavamo sućut obitelji  dr. Liseca koju nosimo u svojim molitvama pred Gospodina; da im On podari snagu u teškim trenutcima suočavanja s gubitkom ovog velikog sina hrvatskog naroda.