Hodočašće – “Stopama svetih”

 

PADOVA – RIM – MONTECASSINO –   S.G. ROTONDO – MONTE SANT’ ANGELO – LORETO – ASSISI – CASCIA (Sv. Rita)

15  – 20. srpanj 2018

 NEDJELJA – 15.7.

Polazak iz ŠIROKOG BRIJEGA u 22.00h s dogovorenog mjesta.

PONEDJELJAK – 16.7.

Tijekom jutra vozit ćemo se preko Rijeke, pa kroz najljepše talijanske gradove: od Trsta, Padove, Ferrare, Bologne, Firence, Perugie… Dolazak u ASSISI planiran je za 12.00h. Posjetit ćemo i razgledati crkvu i grob sv. Franje, gdje ćemo imati Misu. Zatim ćemo obići središnji gradski trg, Franjinu rodnu kuću, kao i crkvu i grob Sv. Klare. Obići ćemo i crkvu Gospe od anđela u kojoj se nalazi mala crkvica Porcijunkula. Nakon razgledavanja, smještamo se u hotel gdje imamo večeru i noćenje.

UTORAK – 17.7.

Poslije doručka planiran je odlazak u gradić CASCIU – gdje se nalazi grob Sv. Rite – zaštitnice nemogućih stvari. Kratako ćemo razgledi svetište i imati Misu. Nakon mise, nastavljamo put do RIMA. Planiran je dolazak oko 14.00h. Imat ćemo te razgledavanje VATIKANA – trg, bazilika, kripta. Nakon toga  slijedi povratak u hotel, večera i noćenje.

SRIJEDA – 18.7.

Poslije doručka napuštanje hotela i odlazak prema jugu. Najprije se zaustavljamo u MONTECASSINU –  mjestu gdje se nalazi grob sv. Benedikta i sv. Skolastike. Tu čemo imati Misu. Mjesto koje ćemo posjetiti je od iznimne važnosti za europsku kulturu, ali i za Katoličku Crkvu. Nastavljamo se voziti prema malom gradiću  MONTE SANT’ ANGELO – gdje se nalazi glasovito svetište Sv. Mihovila. Kratko ćemo posjetiti čuvenu špilju, a zatim slijedi polusatna vožnja do SAN GIOVANNI ROTONDA. Tu ćemo se smjestiti u hotel, imati večeru i noćenje.

ČETVRTAK –  19.7.

Poslije doručka imat ćemo poludnevni razgled  svetišta Sv. PADRE PIA. Obići ćemo njegov grob, ispovjedaonicu, sve tri crkve, a imat ćemo i Križni put i Misu. Oko 13.00h planiran je odlazak prema LORETUnajvećem Gospinu svetištu u Italiji. Tu ćemo se smjestiti u hotel, imati večeru i noćenje.

PETAK – 20.7.

Poslije doručka napuštamo hotel i odlazimo u svetište. Razgledat ćemo Nazaretske kućice, crkve, dvoranu Pomorandži. Imat ćemo Misu. Oko 11.00h završava naše hodočašće i krećemo prema Domovini. Vožnja je planirana preko Ancone, Bologne, Padove, Trsata, Rijeke do Širokog Brijega – gdje stižemo u kasnim noćnim satima.

Cijena –   300  eura

Cijena uključuje: 4. polupansiona u hotelima *** u dvokrevetnim sobama, udoban autobus (euro 5), ulazi autobusa u sve gradove,  autobus u S.G.Rotondu (2.eura).

Prijave i informacije na broj mobitela 00 387 63 075 745.

 

273 total views, 9 views today