Savjet Padre Pija u pandemiji koja je pogodila Italiju: Ovo činite i neće vam biti ništa

Posted by

Pandemija je zatvorila Italiju a njemu su došli po pomoć. Padre Pio rekao im je sljedeće:

Tijekom ljeta 1918. Italiju je snažno pogodila pandemija španjolske gripa, prisilivši škole da se zatvore, a lokalna poduzeća zaustave. Bilo je to zastrašujuće vrijeme za život, jer se činilo da su se svi zarazili ovim divljim virusom.

Mnogi su se uplašili ovog naglog događaja i u Italiji su se obratili Padre Piu .

U biografiji Padre Pio, zabilježen je odgovor ovog mističnog sveca na ovu svjetsku pandemiju, uz snažne riječi savjeta koje je dao jednoj od svojih duhovnih kćeri.

Do rujna činilo se da su svi u San Giovanni Rotondu bolesni, škole su bile zatvorene, a ono malo trgovina u gradu, zatvoreno je. U sljedećih nekoliko mjeseci stradalo bi dvjesto ljudi od deset tisuća stanovnika. Duhovne kćeri Padre Pija došle su mu prestravljene moleći ga da ih spasi.

“Nikad se ne boj” , uvjeravao je jednu od njih, Ninu Campanile. “Stavite se pod zaštitu Djevice, ne griješite, i bolest vas neće pobijediti.”

Iako su se neke od “kćeri” razboljele, nijedna nije umrla. Također je odgovorio na tragediju koja ga je okružila nudeći sebe kao žrtvu svijeta.

Padre Pio se već ponudio kao žrtva za prestanak rata. Također se ponudio kao žrtva za dječake “Serafskog koledža”, kojemu je sada služio kao ravnatelj. A 17. rujna ponudio se kao žrtva za kraj gripe.

Ubrzo nakon toga Padre Pio primio je Gospodinove stigme, vidljive znakove Kristove muke na njegovu tijelu.

Što god se može dogoditi u našem vlastitom životu, Padre Pio nas podsjeća da se uzdamo u Gospodina, ono važno – da ne griješimo i da se ne bojimo te da se stavimo pod zaštitu Djevice Marije.

Hvala mu! Padre Pio, moli za nas.

Izvor