Hodočašće u svetu zemlju

Hodočašće u Svetu zemlju
Hodočašće vodi fra Dario Galić
Franjevački samostan Široki Brijeg
E-adresa: [email protected]

 H O D O Č A Š Ć E  U   S V E T U   Z E M L J U
od  16.10. do 23.10. 2019.

 

1. dan, srijeda, 16. 10. 2019.:  Zagreb – Tel Aviv – Betlehem

Okupljanje hodočasnika u zagrebačkoj zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman oko 17,15 sati. Detaljan pregled putnika i stvari te kratki razgovor sa svakim putnikom. Polijetanje u Tel Aviv oko 20,15 sati izravnim letom izraelske kompanije Sun Dor. Dolazak oko 24,00 sata po lokalnomu vremenu. U zračnoj luci Ben Gurion dočekat će nas predstavnik agencije Via Jerusalem Tours, koji će nam pružiti svu potrebnu pomoć pri ulasku u Izrael. Oko 1 (jedan) sat vremena trebat će nam za carinsku kontrolu i dok dođemo do svoga autobusa (autobus će imati posebnu oznaku). Nastavak putovanja autobusom u Betlehem. Smještaj u Bethlehem hotel. Hladna večera… i dogovor o nekim pojedinostima… Noćenje. Napomena : Budući da je avio-kompanija Sun Dor charter kompanija, može doći do promjene satnice letenja.

 2. dan, četvrtak 17. 10. 2019.: Betlehem – Pastirska polja – Ein Karem – Betlehem

Nakon doručka (oko 9,00 sati) polazimo iz hotela u 09,30 sati. Slijedi razgledanje Isusovog rodnog mjesta Betlehema. Tu ćemo posjetiti najstariju crkvu na svijetu, crkvu Isusova rođenja i u njoj u ….. sati slaviti sv. Misu. Posjetit ćemo špilju Kristova rođenja, odakle se svake godine prenosi božićna polnoćka diljem svijeta. Razgledat ćemo samostan sv. Katarine i špilju sv. Jeronima, Dalmatinca, koji je tu prvi u povijesti preveo Bibliju na latinski jezik – Vulgata. Posjetit ćemo Spilju mlijeka…  Vozimo se do Pastirskih polja… Zatim u posljepodnevnim satima idemo u Ain Karem, rodno mjesto sv. Ivana Krstitelja. Obilazimo crkvu Rođenja Sv. Ivana i crkvu Pohođenje BDM Elizabeti. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera… Noćenje.

 

3. dan, petak, 18. 10. 2019.: Betlehem – Jeruzalem – Betlehem (Križni put)

Nakon doručka vozimo se u Jeruzalem. Razgledanje ćemo započeti s vrha Maslinske gore. Pokazati izvana mjesto Uzašašća Gospodinova (danas džamija), zatim ćemo posjetiti crkvu Isusova plača, Getsemanski vrt, Baziliku agonije. Nakon toga posjećujemo crkvu Uznesenja Marijina (naziva se i crkvom Marijina groba, jer je tu Marija po tradiciji ležala u grobu prije nego je uznesena na Nebo). Ući ćemo u stari grad Jeruzalem kroz tzv. Vrata smeća i doći do Zida plača – najsvetijega mjesta na svijetu za Židove. Izaći ćemo na Križni put (Via dolorosa). Obavit ćemo Križni put. Završit ćemo u crkvi Uskrsnuća-Groba. Obići ćemo crkvu Isusova groba, popeti se na Kalvariju, ući u Isusov grob, dotaknuti Ploču pomazanja i negdje u crkvi Isusova groba sabrano se pomoliti (obvezatno čekanje u redu!), slaviti sv. Misu u ….. sati. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera… Noćenje.

 

4. dan, subota, 19. 10. 2019.: Betlehem – Jeruzalem – Betlehem 

Nakon doručka vozimo se u Jeruzalem. Otići ćemo ponovno u crkvu Isusova plača, Getsemanski vrt, Baziliku agonije. Ponovno ćemo ići u crkvu Uskrsnuća Kristova,  popeti se na Kalvariju, ući u Isusov grob, dotaknuti Ploču pomazanja i negdje u crkvi Isusova groba i više ostati u molitvi (obvezatno čekanje u redu!). Iza podne ćemo ostati u dužoj molitvi u Jeruzalemu (u crkvi do dvorane posljednje večere ili drugoj crkvi u blizini) gdje ćemo slaviti sv. Misu, imati klanjanje i zajedničku dužu molitvu. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera… Noćenje.

5. dan, nedjelja, 20. 10. 2019.: Betlehem – Jeruzalem – Betlehem 

Nakon doručka… opet se vozimo u Jeruzalem. Slijedi obilazak Sionske gore, Davidova grob, Dvorane posljednje večere, crkve Usnuća Marijina, gdje slavimo sv. Misu  u….. sati. Zatim obilazimo crkvu sv. Petra in Gallicantu ili crkvu Petrova zatajenja (gdje je Petar tri puta zatajio Krista). Nakon toga proći ćemo kroz Armensku četvrt i doći do Židovske četvrti, proći rimskom i bizantinskom glavnom ulicom Jeruzalema Cardo. Razgledat ćemo arheološke ostatke Jeruzalema iz 7. stoljeća prije Krista, arheološke ostatke iz vremena Makabejaca, kao i arheološke nalaze iz vremena Križara. Doći ćemo do glavnoga trga Židovske četvrti, gdje ćemo vidjeti (izvana) nedavno obnovljenu sinagogu Hurva i promatrati neobičan svijet ortodoksnih Židova. Na kraju dana posjetit ćemo Memorijalni centar Yad Vashem  (moguće je organizirati ulazak u Muzej do 16,00 sati, jer se već u 17,00 sati zatvara).  Povratak u hotel u Betlehem. Večera… Noćenje.

6. dan, ponedjeljak, 21. 10. 2019.:   Gora kušnje – Gora Tabor – Nazaret

Ustajanje u 06:00. Doručak u 06:30. Nakon doručka uzimanje stvari, ulazak u bus i napuštanje hotela u Betlehemu u 07:30. Vozimo se do Brda Kušnje (Karantal), penjemo se žičarom, povratak… Zatim se vozimo Jordanskom dolinom do gore preobraženja Tabor (vozimo se taksijem do vrha i nazad), posjećujemo crkvu Kristova Preobraženja uz prekrasni panoramski pogled na okolna područja. Put nas zatim vodi do Nazareta, grada Isusova djetinjstva.  Posjet bazilici Naviještenja (tu, ako bude moguće, slavimo sv. Misu)… Posjet crkvi sv. Josipa i crkvi Marijina izvora. Dolazak u hotel Prima Galil u Tiberiasu. Odlazak do soba, večera i noćenje.

 7. dan, utorak, 22. 10. 2019.: Nazaret – Kana Galilejska –  Gora Blaženstva  – Tabha – Kafarnaum – Rijeka Jordan (Yardenit) – Nazaret    

    Ustajanje… Doručak….Vozimo se u Kanu Galilejsku gdje ćemo obići crkvu svadbe (obnova bračnih obećanja). Put nas dalje vodi do Galilejskog jezera. Posjet ćemo crkvu čudesnog umnoženja kruha i riba koja se zove Tabha, zatim crkvu Petrova Primata. Misu ćemo slaviti na Brdu Blaženstva. Slijedi posjet Kafarnaumu. Dan ćemo završiti obnovom krsnih zavjeta na rijeci Jordanu. Povratak u hotel Prima Galil u Tiberiasu. Večera… Noćenje.

8. dan, srijeda, 23. 10. 2019.: Tiberias – Haifa – Tel Aviv – Zagreb

          Ustajemo i doručak po dogovoru. Napuštamo hotel u Tiberiasu… Put nas vodi u Haifu, lijepi sredozemni lučki grad na padinama gore Karmel. Obilazak crkve Stella Maris i Ilijine špilje. Panoramski obilazak Haife i posjet prelijepim bahajskim visećim vrtovima. Put nas potom vodi uzduž obale Sredozemnoga mora, pokraj Cezareje do Tel Aviva. Panoramski obilazak Tel Aviva, modernog i dinamičnog grada. Šetnja starim gradom Jafa i posjet crkvi sv. Petra. U zračnoj luci moramo biti 3 sata prije polijetanja, tj. u …….. U Zagreb polijećemo u ….. sati (Sun Dor; …), a u Zagrebu smo u ….. sati po lokalnom vremenu.

Za prijave se javiti na mail:

[email protected]   ili
[email protected]


Plan smještaja 2019. god.

Polupasnion doručak i večera, počev od večere na dan dolaska koja je hladna večera i završava doručkom u hotelu u Nazarethu.

Auotbusi novi klimatizirani turističke klase.
Autobus do makisimalno 60 sjedala

ZAKAZIVANJE MISA JE U NAŠOJ ORGANIZACIJI I U DOGOVRU SA SVEĆENIKOM MI PREDLAŽEMO (potrebno je najaviti mise najmanje mjesec dana prije dolaska grupe).

17/10/19 – Crkva Rođenja – 11:00 do 11:50
18/10/19 – Crkva groba u 17:00 do 17:50
19/10/19 – Bazilika u Gatsemanskom vrtu 11:00 do 11:50
20/10/19 – Sionska gora – Coenacle – 10:00 do 11:00
21/10/19 – Gora Blazenstva 16:00 do 16:50
22/10/19 – Nazareth – Crkva Navjestenja u – 10:00 do 10:50
23/10/19 – Crkva sv. Petra Jaffa – 11:00 do 11:50

Plan obroka :
Polupansion u hotelima (prva večera je hladna večera)

Transferi :
Autobusa kompanija Qawasmi – auotbusi klimatizirani turisticke klase
VODICI : Srdjan Ratkovic Fuchs
HITNI TELEFONI :
Berta Belson 00972-52-2417199 (24 sata telefon)
Ursula Shneor 00972-77-7060850

CIJENA JE KALKULIRANA NA BAZI BROJA PUNO PLAĆENIH OSOBA KOJE DJELE DVOKREVETNE SOBE I KORISTE ISTI AUTOBUS

Cijena je od 1300 do 1430 US$
Cijena ovisi od broju prijavljenih putnika.

Obratite pažnju da počev od 2015 godine Sun Dor ne sluzi obroke na letovima. Sluzi se piće ali ne služe se sendvići kako je to bilo do sada. Nekada se desi da ukoliko koriste usluge česke avio kompanije služe sendviće ali to se sada ne ćemo znati tako da pripremite putnike da ne kreću gladni na put. Mi smo u hotelu naručili hladnu večeru po dolasku grupe u hotel.

Doplata za jednokrevetnu: 320 US$

CIJENA UKLJUCUJE :

Avio kartu na liniji ZAG-TLV-ZAG – izraelskom avio kompanijom Sun Dor
Aerodromske pristojbe
7 noćenja na bazi polupansiona
5 noćnja u hotelu Bethlehem u Betlehemu
2 noćenja u hotelu Prima Galil U Tiberiasu
Sve transfere prema predloženom programu

Ulaznice prema slijedećoj specifikaciji :

Voznja taxijima na Gora Tabor
Kafarnaum
Tabha
Gora Blazenstva
Bit Hesda /St. Anna
Crkva in Galicantu
Svi potrebni parkinzi

CIJENA NE UKLJUČUJE

Prijevoz do zračne luke Pleso Zagreb pri dolasku
Preijevoz od zračne luke Pleso Zagreb pri povratku
Ručkovi u Izraelu – ukoliko želite zakazati ručkove cijena 6 ručkova iznosi 115 US$
Napitci
Svi osobni troškovi
Sva vrsta različitih osiguranja
Portage – nošenje kofera u hotelima
Sve ulaznice koje nisu navedene u programu
Napojnice za vozača i hotele i usluge lokalog vodiča.

 


993 total views, 12 views today