Film – 40 dana za život

Posted by

ŠOKANTNI ABORTIVNI ZAKON IZ NEW YORKA

Ovog tjedna smo svjedoci ‘tužnog poglavljem zaštite ljudskog života’, kako njujorški biskupi nazvali novi zakon koji je usvojio Senat američke savezne države New York, a kojim se dopušta abortus djeteta do devetog mjeseca trudnoće. Abortus je dopušten ako je ugrožen život majke ili ako se dijete ne može samostalno održati na životu, te zakon ne donosi više detalja. Djelokrug obavljanja abortusa je proširen i na asistente, babice i medicinske sestre, a uz pomoć medicinskih sredstava.

Kao Udruga smo, kroz bdijenja i molitve pred mostarskom sveučilišnom bolnicom, upozoravali na ovaj strašan zli čin i grijeh, jer Bog je stvoritelj svega stvorenog, a posebice ljuskog života, najveličastvenijeg djela Svoga stvaralaštva. Vršenjem pobačaja se zemlja natapa nevinom krvi, a na narod se navlači prokletstvo. Upravo izglasani zakon u SAD-u nam je poziv na još veću molitvu i žrtve kao zadovoljštinu za abortuse koji se vrše na našim prostorima, kao i da takvi zakoni ne bi došli na naša područja.

Trudni ste 7 tjedana (5 tjedana od oplodnje).
Duljina embrija sada je oko 13 mm.
Srce, koje se trenutno sastoji od samo jedne šupljine, počinje sa svojom pregradnjom. Formiraju su donja čeljust, usna šupljina i glasnice, razvija se unutarnje uho. Oči nastavljaju sa svojim oblikovanjem, unutar očnih jabučica stvara se leća. Negdje u ovo vrijeme veliki organi (srce, pluća, jetra, želudac, crijeva, slezena, bubrezi) počinju sa svojim razvojem. Neuralna cijev, koja čini osnovu kralježnice i mozga, počinje sa svojim konačnim zatvaranjem. Još jednom naglašavamo potrebu nadomjesnog uzimanja folne kiseline u ovom razdoblju trudnoće. Na mjestu budućih gornjih i donjih udova formirani su pupoljci koji počinju rasti. Osnove budućih šaka i stopala nalikuju veslima unutar kojih se počinju stvarati osnove za prstiće.

Pljesak u dvorani nakon što je odobreno ubojstvo ljudskog bića od začeća do rođenja.

FILM – LTV