Chelsea Clinton na vatikanskoj konferencija zagovarala uklanjanje kritičnog razmišljanja o cijepljenju

Posted by

Na Petoj međunarodnoj vatikanskoj konferenciji “Ujedinite se kako biste spriječili i ujedinite se da biste izliječili“, koja se trenutno održava u Rimu, Chelsea Clinton izjasnila se protiv kritičnog razmišljanja koje se protivi cjepivu protiv COVID-19.

Govoreći tijekom unaprijed snimljenog internetskog sastanka, Clinton (41) odgovorila je na pitanje o takozvanoj “neodlučnosti, odnosno protivljenju primanja cjepiva” rekavši da se moraju poduzeti globalni napori radi suzbijanja kritičnih objava na društvenim mrežama.

“Osobno jako vjerujem da mora postojati intenzivnija, odlučnija, te koordiniranija globalna regulacija sadržaja na platformama društvenih medija”, rekla je.

“Znamo da je najpopularniji videozapis u cijeloj Latinskoj Americi u posljednjih nekoliko tjedana, a koji do sada ima desetke milijuna pregleda, usmjeren protiv cjepiva, to je neznanstveni uradak koji je YouTube upravo odbio ukloniti.”

Clinton je dodala da se sadržaji koji se protive cijepljenju nastali u Sjedinjenim Državama šire diljem svijeta putem platformi društvenih mreža. Njeni pokušaji da uvjeri uprave tih stranica da uklone materijal nisu uspjeli, rekla je.

“Znamo da – jer sam pokušala – apeliranje na rukovodstvo tih tvrtki da rade ispravno jednostavno nije uspjelo, pa nam je potrebna regulacija.”

Clinton je potpredsjednica Clintonove zaklade i kći bivšeg predsjednika Billa Clintona i bivše državne tajnice Hillary Clinton. Poput svojih roditelja, i ona je otvoreni zagovornik pobačaja.

Clinton je istaknula da Clintonova zaklada čini sve što može kako bi uvjerila “neodlučne i protivnike cjepiva” da uzmu svoju dozu cjepiva protiv COVID-19.

Izvor